Gå till innehåll

Att göra i Visby

Visby är en fantastisk stad med många sevärdheter att upptäcka. Här är några tips på sevärdheter i Visby:

  1. Visby ringmur: Den välbevarade medeltida ringmuren som omger stadskärnan är ett måste. Den är nästan 3,5 kilometer lång och har 27 bevarade torn. Promenera längs muren och njut av utsikten över staden och havet.

  2. Almedalen: En vacker park vid havet som är känd för Almedalsveckan, Sveriges största politiska evenemang. Här kan du strosa runt i gröna omgivningar och njuta av utsikten över havet.

  3. Gotlands Museum: Besök Gotlands Museum för att lära dig mer om öns rika historia. Här finns utställningar om allt från vikingatiden till medeltiden, samt en omfattande samling av runstenar.

  4. Botaniska Trädgården: En lummig oas mitt i Visby, perfekt för en avkopplande promenad. Trädgården har en imponerande samling av växter från hela världen.

  5. Sankta Maria Domkyrka: Denna imponerande katedral från 1200-talet är ett av Visbys mest kända landmärken. Kyrkan är fortfarande i bruk och erbjuder en inblick i Gotlands religiösa historia.

  6. Ruinerna i Visby: Staden är känd för sina många kyrkoruiner, bland annat Sankt Nicolai, Sankt Karin och Sankt Lars. Dessa ruiner ger en unik inblick i stadens medeltida förflutna.

  7. Lilla Strandgatan och Stora Torget: Promenera längs Lilla Strandgatan och besök Stora Torget, där du hittar mysiga caféer, restauranger och butiker. Perfekt för att uppleva stadens puls och njuta av gotländska specialiteter.

  8. Fornsalen: En del av Gotlands Museum, där du kan se den berömda Spillingskatten – världens största vikingatida silverskatt.

  9. Visby hamn: Ta en promenad längs hamnen, njut av havsbrisen och se de färgglada båtarna. Här finns också flera restauranger och caféer med utsikt över vattnet.

  10. Högklint: Strax söder om Visby ligger Högklint, en dramatisk klippformation med fantastisk utsikt över havet och Visby. Ett perfekt utflyktsmål för den som gillar att vandra och njuta av naturen.

Visby har något för alla, oavsett om du är intresserad av historia, natur eller bara vill koppla av och njuta av den charmiga atmosfären i denna medeltida stad.